Tisztánlátás minden helyzetben

Kontaktlencsék

Üzletünkben a Johnson&Johnson, Cooper Vision, Alcon és a Hoya kontaktlencséi találhatók meg.

Kontaktlencse vizsgálat

A kontaktlencse invazív gyógyászati segédeszköznek minősül, ezért kontaktlencse-rendeléssel csak a megfelelő képzettséggel rendelkező szemorvosok és optometristák foglalkozhatnak. Üzletünkben jelenleg szemész orvos végzi a kontaktlencse vizsgálatot. A vizsgálat része a szem optikai vizsgálata, a szem és járulékos szerveinek réslámpa alatti vizsgálata, a szemre felhelyezett próbalencse réslámpás vizsgálata.

Kontaktlencse betanítás

A megfelelő kontaktlencsés korrekció meghatározása után a leendő kontaktlencsés pácienst betanítjuk a lencsék önálló behelyezésére és kivételére, megismertetjük a lencsék ápolásával és viselésével kapcsolatos alapvető szabályokkal, tudnivalókkal.

A betanítás végén, amikor a páciens önállóan képes a kontaktlencsék felhelyezésére és levételére, átadjuk neki a vizsgálat során, a vizsgáló által meghatározott próbalencséket. Ezeket a lencséket el tudja vinni és egy hosszabb viselési időszakkal ki tudja próbálni.

Ellenőrző vizsgálat

A páciens a próbaidőszak után egy kontrollvizsgálaton beszámol a tapasztalatairól az illesztett próbalencsékkel kapcsolatosan a vizsgálónak, illetve a vizsgáló is elvégzi a szükséges ellenőrző vizsgálatokat.

Kontaktlencse rendelése

Ha a vizsgáló az ellenőrző vizsgálaton vizsgáló mindent rendben talált, akkor a továbbiakban a próbalencse alapján lehet  kontaktlencsét rendelni a páciensnek. Amikor a megrendelt lencsék megérkeztek az üzletünkbe, értesítjük a vásárlót.

Következő oldal:

Napszemüvegek és clip-onok

Ahogy a bőrünket óvjuk a nap káros sugaraitól, úgy a szemeinknek is szükségük van a megfelelő védelemre. Legyen ez egyben stílusos és tartós is!